01 Aralık 2017 günü dönemin başkanı, Meclis Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’ın teşrifleriyle Abdurrahmangazi Mahallesi’nde hizmete açılan 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler Bahçesi 2 ana bölümden oluşuyor. Çanakkale coğrafyasında yer alan ve dönemin simgesi olmuş yer, olay ve kişilerin birebir ölçeklendirilmiş maketlerinin bulunduğu Şehitler Bahçesi ve savaşla ilgili objeler, belgeler, birebir ölçekte realistik heykeller, rölyef ve panoların sergilendiği fuayesi ile bir müze niteliği taşıyan’ Savaşın Tasvir Edildiği 50 Kişi Kapasiteli Çok Boyutlu Panorama’ bölümü. Ülkemizin dört bir yanından ziyaretçileri ilçemize çeken bu eser, milli ve manevi değerlerimizi yeni kuşaklara tanıtma anlamında, çok önemli bir misyonu yerine getiriyor.

Türkiye’de İlk ve Tek!
Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip proje; 2 ana bölümden oluşuyor:
• Minia Çanakkale
•Çanakkale Müzesi
Girişinde 60 araçlık bir otoparkı bulunan Panorama Çanakkale’de; Çanakkale coğrafyasında yer alan ve dönemin simgesi olmuş yer / olay / kişilerin birebir ölçeklendirilmiş maketleri olacak. Bu maketler sayesinde dönemin ruhuna adaptasyon sağlanacak. Alanın Çanakkale Haritası şeklinde tasarlanan orta bölümünde, Çanakkale Boğazı’nı temsil eden bir havuz, havuzun dibinde ise temsili batık ve gemiler bulunacak.
Benzersiz Çok Boyutlu Panorama!
Müzede ise savaşla ilgili objeler, belgeler, birebir ölçekte realistik heykeller, rölyef ve panoların sergileneceği ‘Çok Amaçlı Sergi Salonu’nun yanı sıra; Savaşın Tasvir Edildiği 50 kişi kapasiteli Çok Boyutlu Panorama yer alacak. Bu özelliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek Panorama’da; lazer ışık oyunları, sis bombaları, yağmur efektleri, barut kokusu, hareketli heykeller gibi detaylarla izleyicilerin tamamen savaş atmosferine girmesi sağlanacak.
Müzede bunların yanı sıra; Savaşın Gün Gün Anlatıldığı İnfografikler, Çanakkale ile İlgili Hatıra Eşyaların Satıldığı bir Galeri, Kafeterya, Toplantı ve Ofis Odaları ile Dinlenme Salonu bulunacak.