Haberler

Gençlerimize büyük mirasımızı aktarmaya devam ediyoruz. Yaşamaya değer bir Sancaktepe için çalışıyoruz.

Sancaktepe’de Hıdırellez Coşkusu

Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar geniÅŸ bir coÄŸrafyada baharın geliÅŸi olarak kutlanan ve 'Bahar Bayramı' olarak da anılan Hıdırellez, Sancaktepe'de coÅŸku içinde kutlandı. Sancaktepe Belediyesi tarafından PaÅŸaköy Mahallesi'nde Hıdırellez ÅženliÄŸi düzenlendi. Etkinlikte çuval yarışı, mendil kapmaca, ağızda yumurta taşıma, uçurtma ÅŸenliÄŸi gibi birçok etkinlik yapılarak yediden yetmiÅŸe herkes doyasıya eÄŸlendi.

Hıdırellez etkinliÄŸine Belediye BaÅŸkanımız Alper YeÄŸin'in yanı sıra, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Cumhuriyet Halkp Partisi Ä°lçe BaÅŸkanı Emre Yılmaz, Sancaktepe Belediye Meclis BaÅŸkanı Ä°lknur Ünlü, Sancaktepe Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve çok sayıda Sancaktepe halkı katıld

Hıdırellez ÅženliÄŸi, Belediye BaÅŸkanımız Alper YeÄŸin'in ateÅŸi yakmasıyla baÅŸlarken, çocuklar ve aileleri çalan müzik eÅŸliÄŸinde doyasıya eÄŸlendi, bazı vatandaÅŸlar yanan ateÅŸin üzerinden atladı.

Hıdırellez ÅŸenliÄŸinde konuÅŸan Sancaktepe Belediye BaÅŸkanı Alper YeÄŸin, "Biz de baharı coÅŸkuyla karşılıyoruz. Uzun yıllardır bu bölgede yapılmayan bir etkinliÄŸi yapıyoruz. Hıdırellez ÅŸenlikleri. Özellikle Sancaktepe'nin bütün bölgelerinden komÅŸularımız burada. PaÅŸaköy'de yapılmasının bir anlamı var çünkü yıllar önce geleneklerine uygun olarak PaÅŸaköy'ümüzde yapılıyordu. Tekrar bir geleneÄŸi yerine getireceÄŸiz" dedi.

 "Hıdırellez, baharın geliÅŸini müjdeler"

BaÅŸkanımız YeÄŸin konuÅŸmasında, "Bizim bu etkinliÄŸi yapmamızda en büyük pay sahibi, emek sahibi, fikir sahibi olan PaÅŸaköy muhtarımıza teÅŸekkürü borç biliyorum. Bizi geçmiÅŸe götürdüÄŸü için, sizlerle buluÅŸmamıza vesile olduÄŸu için kendisine teÅŸekkür ederim. BaÅŸta Anadolu olmak üzere Balkanlar'da, Orta Asya'da Bahar karşılamak için yapılan bayramlar Hıdırellez bayramıdır. Saydığımız bu coÄŸrafyaların kışları ağır geçer. Uzun geçer. ve doÄŸa sanki bir daha hiç uyanamayacakmış gibidir. Ä°nsanların umutlarından tükendiÄŸi bir anda derler ya her kışın sonu bahardır. Hıdırellez'de baharın geliÅŸini müjdeler. Bu müjde öyle büyük bir müjdedir ki; baharla birlikte insanların umutlarını büyütür. DeÄŸiÅŸen doÄŸa insanlara nimetler sunar. Ä°nsanlar doÄŸaya sunduÄŸu bu nimetlerden dolayı minnetini gösterirler. Baharı karşılarken en güzel kıyafetlerini giyerek böyle renkli ÅŸenlikler yaparlar. Yemekler yapılır, birlikte yenilir, oyunlar oynanır. ve baharın gelmesiyle doÄŸanın sunduÄŸu nimetlerden dolayı dilekler için adaklar adanır" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

"Gelenekleri yaÅŸatmak için elimizden geleni yapacağız"

"Bugünden sonra da Hıdırellez Bayramı'nda sizlerle bir arada olup dualar etmeye devam edeceÄŸiz" diyen BaÅŸkan YeÄŸin, "Bu topraklarda atalarımızdan emanet ne varsa yardımlaÅŸmayı, dayanışmayı, sevgiyi ve saygıyı, hoÅŸgörüyü ve bütün deÄŸerleri yaÅŸatmak için bir araya geleceÄŸiz. Hıdırellez Bayramı'nda insanlar genellikle dilek tutarlar. ve bu dileklerini gül aÄŸaçlarının altına saklarlar. veya denize atanlar da olur. Bizler de dileklerimizi tuttuk inÅŸallah bugün de Hıdırellez gününde bizim de sizin de tutulan dileklerimiz kabul olur. Bugünün önemine uygun olarak kınalı kuzular getirilmiÅŸ. Gül fidanlarımız dikilmiÅŸ. Çömlekten dileklerin çekildiÄŸi, ateÅŸten atlandığı, hayvanların kuzuların kına ile meralara salındığı pek çok yaygın gelenek var. Bunların bir kısmını ne yazık ki zamana yenildi. Ama yaÅŸatmak için elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız. Kutlamaların baÅŸlangıcında gündüz vakti çocuklarımızın eÄŸlenceleri vardı. Çocuklarımızı mutluluÄŸunu görmek bizi de mutlu ediyor. Çocuklarımız bizim baharımız. Bahar gibi onlar da bizim umutlarımızı canlandırıyor. Bütün bayramlarda çocuklar gibi ÅŸen olmak dileÄŸiyle. Hepinizin Hıdırellez Bayramını kutluyorum, sevgilerimi sunuyorum. Sancaktepelilerin birliÄŸini, beraberliÄŸini, kardeÅŸliÄŸini, hemÅŸeriliÄŸini yaÅŸatmak için elimizden gelen bütün imkanları seferber edeceÄŸiz" dedi.